Al van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens. Naar wat er zich onder de oppervlakte begeeft, naar wat ons maakt wie wij zijn. Die nieuwsgierigheid leidde mij naar de documentaire filmindustrie waar ik jarenlang werkzaam ben geweest. Tot ik in maart 2014 de diagnose acute leukemie kreeg, doodziek werd en ineens gedwongen werd om onder mijn eigen oppervlakte te kijken. Naar de grote en kleine dingen die mijn leven hadden gevormd, de keuzes die ik wel of niet had gemaakt en naar die vele momenten waarop ik ja zei maar nee voelde.

Tijdens een vijf jaar durende periode van chemotherapie, bestraling, een stamceltransplantatie en herstel leerde ik te luisteren naar mijzelf en vooral de verantwoordelijkheid te nemen over mijn eigen leven. Mijn fysieke en mentale herstel is een wonderbaarlijke combinatie geweest van reguliere en aanvullende geneeswijzen en persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik vooral mijn gevoel volgde. Ik ontmoette bijzondere mensen die mij verrassende inzichten gaven over het leven en mij begeleidden op mijn weg naar herstel. Sommige mensen vonden mij, sommige mensen vond ik.

Ziek zijn is niet eenvoudig. Deed ik een stap vooruit, deed ik vervolgens weer drie stappen terug. Vaak werkte mijn lichaam niet mee of zat mijn ego mij in de weg, maar ik verloor nooit mijn doel uit ogen. Ik heb geleerd extreem geduldig te zijn (en dat ook weer afgeleerd), ik heb geleerd kwetsbaar te zijn, om hulp te vragen, verdriet te laten komen, meer te genieten, keuzes te maken en daar de verantwoordelijkheid over te nemen. Ik heb geleerd door gewoonweg te doen, soms niets te doen en door te gaan wanneer het moeilijk wordt.Uiteindelijk heeft dit alles ertoe geleid dat ik weer ben gaan studeren, mijzelf verder ben gaan ontwikkelen. Ik werk inmiddels als leefstijlcoach om mensen te ondersteunen waar nodig in hun eigen proces. Ik ben als ervaringsdeskundige betrokken bij de afdeling hematologie in het UMC- afdeling VU, en ik geef les en begeleid organisaties in persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Er is veel veranderd in mijn leven en toch ook weer niet; mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal achter de mens is gebleven, maar heb dit in een ander jasje gestoken. Met ROSANS wil ik mensen begeleiden en ondersteunen om de regie te pakken over hun leven door onder hun eigen oppervlakte te kijken en al dat moois naar boven te halen.

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek
om te kijken of het klikt en ik jou kan helpen?

Neem dan contact met mij op.

Gevolgde opleidingen
Psychosociale basiskennis, Conamore
Leefstijlcoach, Sonneveld Opleidingen
Productie, Nederlandse Filmacademie
Communicatie, Hanzehogeschool Groningen

Cursussen & certificaten
Leefstijlcoaching bij kanker
De 6 aanrakingen
Improving Immunity Based on Traditional Eastern Exercises
The science of Well-Being
An introduction to Psychology