Ik ben Rosan, down to earth, twee keer genezen van kanker. Gecertificeerd therapeut en leefstijlcoach.

Gezond zijn is voor mij veel meer dan niet ziek zijn. Het gaat over gezond met je leven omgaan, juist als je ziek bent.

Tijdens deze reis, die gepaard gaat met de nodige hobbels, help ik je graag.

Mijn reis naar een gezond leven

De diagnose acute leukemie kreeg ik in 2014. In de vijf jaar die volgden kreeg ik chemotherapie, bestraling en een stamceltransplantatie. Mijn reis naar een gezond leven is een combinatie geweest van reguliere en aanvullende geneeswijzen en persoonlijke ontwikkeling.

Ik leerde luisteren naar mijzelf en de regie nemen over mijn eigen leven. Toen ik hersteld was kon ik gevoelsmatig niet meer terug naar mijn oude werk en leven. Ik ging weer studeren en ontwikkelde me als coach. Dat, in combinatie met mijn eigen ervaringen, resulteerde in ROSANS. Inmiddels heb ik als onafhankelijke coach tientallen kankerpatiënten geholpen bij hun weg naar herstel.

 

Ziek zijn is niet eenvoudig. Deed ik een stap vooruit, deed ik vervolgens weer drie stappen terug.

5 feiten over mij
  • Ik woon in Zuid-Friesland, waar mijn roots liggen. Na jarenlang in Amsterdam gewoond te hebben, vind ik het fijn om weer terug te zijn in de rust en af en toe de reuring op te zoeken.
  • In 2022 heb ik een kerngezonde dochter op de wereld gezet. 
  • Ik hou van reizen en avontuur. Mijn periode van ziek zijn heb ik symbolisch afgesloten in Japan, met een bezoek aan Hiroshima. De plek waar veel mensen leukemie hebben gekregen door de atoombom en waar de kraanvogel staat voor herstel en een gelukkig en gezond leven.
  • Ik heb jarenlang in de documentaire filmindustrie gewerkt. Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in het verhaal van de mens. Nog steeds geef ik les in persoonlijke ontwikkeling en communicatie aan de Nederlandse Filmacademie en begeleid ik mensen in de creatieve sector.
  • Ik ben als ervaringsdeskundige betrokken bij de afdeling hematologie in het Amsterdam UMC.

Mijn leven na kanker is veranderd en toch ook weer niet; mijn nieuwsgierigheid naar het verhaal achter de mens is gebleven, maar ik heb dit in een ander jasje gestoken. Met ROSANS begeleid en ondersteun ik mensen om de regie te pakken over hun leven door onder hun eigen oppervlakte te kijken en al dat moois naar boven te halen. Zodat zij uiteindelijk ‘sans’ ROSANS weer verder kunnen.